• RIGA: MUZIEK IN STEEN

  Riga, onvermoede parel aan de Baltische zee. Hoofdstad van Letland. Middeleeuwse Hanzestad met een rijk en nog tastbaar verleden. De stad maakte diverse overheersingen mee, en is vol van prachtige voorbeelden van barokke, klassieke en vooral Jugendstilbouwkunst. De stad heeft een groot muzikaal aanbod van hoog internationaal niveau. In 2018 viert Riga samen met het hele land 100-jarig jubileum van de eerste onafhankelijkheid in 1918. Wij kunnen veel speciaals in de stad beleven op cultureel gebied, onder andere welbekende Festival van Zang en Dans met prachtige koren en volksdansen. En er is veel meer op muzikaal gebied: kamermuziek, orgelconcerten in de kerken, jazz in de stad...Riga in de zomer is bruisend, veelzijdig en onvergetelijk!

  REISPROGRAMMA

  Dag 1. Vlucht Amsterdam – Riga
  Bij aankomst staat ons busje klaar om ons naar het hotel te brengen. Na het installeren in het hotel doen we onze eerste verkenning van de stad, naar wens af te sluiten met een gezamenlijk kennismaking diner.

  Dag 2. Oude Stad: van Middeleeuwen tot de 19e eeuw
  Vanochtend maken we uitgebreid kennis met het oude stadshart dat staat op de UNESCO ‘s Wereld Erfgoedlijst. We beginnen met een wandeling in de Oude Stad. Het stadshart ademt naar het rijke verleden van een machtige Hanzestad met smalle straatjes, slanke kerktorens en ruime pleinen. We staan op het Raadhuisplein en horen het dramatische verhaal van de Sint Peters Kerk en het Huis van de Zwaartehoofden, luisteren naar het orgel in de Dom Kahedraal, en maken kennis met de Drie Broeders en de Zwarte Katten.

  Tijdens de wandeling kunnen we even een muzikale pauze nemen met het 20 minuten durende Concerto Piccolo in de Dom van Riga (optioneel). Daarna sluiten we de wandeling af met een bezoek aan het Museum van K. Barons, verzamelaar van Letse volksrijmpjes, waar we de kans krijgen om naar Letse volksliederen te luisteren. De rest van de middag is naar keuze.

  Dag 3. Riga: hoofdstad van Jugendstil
  Vandaag ontdekken we een totaal ander Riga, de stad van eind 19e– begin 20e eeuw, toen het “Parijs van het Noorden” genoemd. Met de pracht en praal van vele Jugendstilgebouwen rond de Oude Stad, en met de grandeur van imposante stadsparken langs kanalen, die Riga één van de meest charmante steden van Europa maakt. Het zogenaamde stille centrum van de stad telt meer dan 600 Jugendstil gebouwen, waaraan Riga de bijnaam “hoofdstad van de Jugendstil” te danken heeft. In de ochtend gaan we hier wandelen. Het hoogtepunt is de beroemde Alberta straat met schitterende creaties van Michail Eizenstein. Afsluitend aan de wandeling bezoeken we het Jugendstilmuseum. Na afloop heeft u vrije tijd om de stad te verkennen. Er zijn interessante musea te bezoeken (Rijksmuseum van Schone Kunsten, Museum van Toegepaste Kunst, Museum van Geschiedenis van Riga en Scheepsvaart, Bezettingsmuseum etc.).

  Dag 4. Jurmala: “Jugendstil in hout” aan de zee
  Vandaag reizen we per trein naar Jurmala – de badplaats en het verblijf van de Letse en Russische upperclass aan de Oostzee. Jurmala ligt op een half uur reizen van Riga Het ligt aan de kust met brede zandstranden, hoge dennenbomen en prachtige villa’s. Velen van die villa’s zijn van hout en dateren uit dezelfde periode als de Jugendstilgebouwen in de stad. Door hun rijkdom in decoratieve elementen worden ze “Jugendstil in hout” genoemd. Daar maken we een wandeling, we bekijken de mooiste voorbeelden van “Jugendstil in hout” en vanzelfsprekend nemen we een kijkje aan de zee. De middag is naar keuze:
  een dagje zee in Jurmala, of terugkeren naar Riga. De avond kunnen we afsluiten met een afscheidsdiner.

  Dag 5. Vlucht Riga – Amsterdam
  Terugvlucht naar Amsterdam in de ochtend/middag.

   

 • REIS-OP-MAAT IN OVERLEG MET U

  Prijs

  VRAAG EEN OFFERTE

  Inbegrepen:

  ✓ Rechtstreekse retourvluchten Amsterdam - Riga  (incl. ruimbagage en toeslagen)
  ✓ 4 overnachtingen in een bijzonder hotel in het hartje centrum
  ✓ halfpansion: ontbijt en warme buffet in het hotel (niet verplicht)
  ✓ programma zoals omschreven met excursies en entrees
  ✓ vervoer per luxe (mini)bus
  ✓ deskundige Nederlandstalige reisleiding (bij min. 10 deelnemers)
  ✓ brochure en plattegrond van Riga

  Niet inbegrepen:

  ✓ overige maaltijden
  ✓ eventuele fooien
  ✓ eventuele verzekeringen
  ✓ eventuele muziekvoorstellingen

  Minimum aantal deelnemers: 6

  Mocht het minimum aantal personen niet gehaald worden, kan de reis toch plaatsvinden door verhoging van de reissom
  (afhankelijk aan het aantal met max. € 70, -).

  Extra: tijdens de reis is het mogelijk om diverse muziekvoorstellingen (opera/ballet/kamermuziek/orgel/jazz etc.) bij te wonen. De definitieve concertagenda wordt nader bekend gemaakt aan de deelnemers en toegangskaarten kunnen worden geregeld.

 •  

 •  

 •  

  Heeft u interesse in deze reis? Wilt u deze reis boeken of heeft u andere vragen?  U kunt ons mailen of bellen.
  Wij nemen dan z.s.m. contact met u op!

  e-mail  : info@artnouveautravel.nl
  mobiel : 06-27483700

  JA, IK WIL MEER INFORMATIE OVER DEZE REIS