Art Nouveau Travel

ARMENIE
TALLINN ZANGVELD
ARMENIE

 

WILT U MEER TE WETEN KOMEN OVER ART NOUVEAU TRAVEL EN HOORT U DIT LIEVER VAN DE REIZIGERS ZELF?
BEKIJK HIER DE MENINGEN VAN ONZE REIZIGERS.

Julia, we hebben een heel mooie reis naar de Baltische Staten gehad met jou! Perfect georganiseerd: veel gezien en te weten gekomen, afwisselend, goede hotels, heerlijke lokale maaltijden genoten, goed vervoer, kortom: geweldig! Jouw kennis van de 3 landen is heel goed; lokale gidsen konden slechts details toevoegen. En nou hebben we nog niet je innemende persoonlijkheid genoemd, je was gewoon een onderdeel van het hele gezelschap. We houden goede herinneringen aan de reis. Hartelijk dank daarvoor!
Marijke & Herman - juni 2023
Wij willen je na deze fantastische reis naar de Baltische Staten, (in volgorde Litouwen Letland en Estland) graag vertellen dat we een heerlijk ontzorgde vakantie  hebben gehad. Allemaal te danken aan jouw organisatie. Allemaal te danken aan jouw inzet om het een ieder naar de zin te maken. Was er aangepast vervoer nodig voor mensen die wat minder mobiel zijn, jij regelde dat. Niets was je te veel. Je had oog voor een ieder van de groep. Je opleiding tot architect zagen we zelfs terug in de opbouw van de reis. De hotels werden steeds mooier en we werden culinair steeds meer verwend. Heerlijke reis, wij bevelen een ieder aan om bij Art Nouveau Travel zo’n reis te boeken.
Klaasje en Freark - juni 2023
Onze hoofdimpressie van de reis is: we hebben genoten. Genoten van de reis op zich: geen gehaast en gedoe. Goed georganiseerd. Genoten van het eten: kennis opgedaan van de Baltische keuken en daarnaast heerlijke ontbijten. Genoten van de steden met hun bezienswaardigheden. Genoten van de reisbegeleiding. We kregen alle info op een prettige, deskundige manier. Julia: chapeau.
Hendrik en Lutske - juni 2023
Door de reis is de indruk die ik had van de Baltische landen versterkt, het vrijheidsgevoel van onafhankelijkheid, de schoonheid en netheid van de hoofdsteden, afgewisseld met een indruk van het platteland en de natuurwandeling. Het was zeer de moeite waard. Ook heb ik het erg op prijs gesteld dat je ook persoonlijke ervaringen wilde delen. Wat uitvoering, organisatie en begeleiding betreft zie ik geen verbeterpunten, een tien dus.
Sytske - juni 2023
Waaat? Ga jij nu naar de Baltische Landen, nu er oorlog is? Dat was de reactie die ik van mijn omgeving kreeg toen ik vertelde dat ik de, reeds 2 maal, uitgestelde reis naar het Balticum zou maken deze zomer….Ik zocht en smeekte bijna om een reisgezel maar, nee niemand was bereid en stilletjes verklaarden ze me allemaal voor gek! Maar wat een openbaring! De drie landen, zo verschillend en verscheiden, maar toch altijd in één adem vernoemd, straalden een rust en gemoedelijkheid uit die hier in West-Europa heel schaars is geworden … Het werd dan ook een fantastische afwisselende ontdekking! Litouwen, het meer landelijke broertje met een mooie natuur en eerlijk eten (what you see is what you get) stelde me dadelijk gerust. Hier zaten we mijlenver van oorlog en nog verder van Poetin. Vilnius heeft iets van een provinciestad, maar onderschat de Litouwers niet qua cultuur! Muziek wordt hoog in het vaandel gedragen en werd zelfs als wapen tegen de bezetter gebruikt. Een paar dagen een strandgevoel aan de Koerse Schoorwal bracht ontspanning maar duwde me ook met de neus op de geschiedenis. Letland, is dan weer totaal anders! In iedere hoofdstad werden we begeleid door een deskundige en enthousiaste gids in het Engels en zelfs in het Nederlands! Nooit vervelend of saai en heel leerrijk. Zo’n reis moet ook wat nieuws leren, maar geen schoolreis worden…Vanaf hier was de Jugendstil of Art Nouveau de rode draad door de tweede helft van de reis. Maar de “surplus” was zeker onze reisleidster Julia! Met haar roots in Riga en kennis van de taal en vooral een opleiding als architecte was zij DE persoon die randinformatie bij de gidsen kon geven en ons warm stookte met haar begeestering qua architectuur. Ze maakte dat we onze ogen ver opensperde voor al dat moois! Estland, heeft dan weer meer een Scandinavische toets! Het Gauja Nationaal Park was voor mij “nooit gezien”: die stilte, zo veel tinten groen, een verademing! En dan Riga: modern, hip, chique en een rijkdom aan art nouveau waar je van opkijkt…waarom het niet in de top 10 van de weekendbestemmingen staat, begrijp ik niet!? En dan nog een woordje over de Balten: nergens werd ik zo vriendelijk bediend in restaurant of shop en heb ik op de ganse reis heel lekker gegeten, soms eenvoudig, dan weer culinair, maar altijd eerlijke kost voor een democratische prijs! Wij, West-Europeanen weten zo weinig van de landen achter het vroegere ijzeren gordijn, ja Berlijn staat boven aan op de lijst, maar de andere bestemmingen geven ons de gelegenheid onze jongere broertjes in de Europese Gemeenschap een tikkeltje beter te begrijpen: DOEN mensen, het is de moeite!
Magda - juli 2022
Hierbij een korte impressie van onze reis naar de Baltische landen. De reis en het vervoer verliepen prima. We hadden een kleine bus voor een groep van 10 personen. Een prettige chauffeur en fijne medereizigers. We bezochten alle drie de staten waar veel prachtige steden met goed onderhouden, hele bijzondere gebouwen stonden, vooral met Russische architectuur. Heel veel aandacht is besteed aan het weer opbouwen van de oude steden. De hotels waren prima evenals het eten. De sfeer in de staten was ontspannen en je voelde je welkom. We hebben ook van de natuur genoten door te fietsen en te wandelen. Een zeer afwisselende reis die ik niet snel zal vergeten.
Loes - juli 2022
Fantastisch mooie, uitstekend geregelde reis door de Baltische landen gemaakt onder de zeer deskundige en warme begeleiding van Julia!
Lyda en Wim - juli 2022

Bekijk al onze overige review filmpjes op YouTube.

Scroll naar boven