Art Nouveau Travel

ARMENIE
TALLINN ZANGVELD
ARMENIE

 

WILT U MEER TE WETEN KOMEN OVER ART NOUVEAU TRAVEL EN HOORT U DIT LIEVER VAN DE REIZIGERS ZELF?
BEKIJK HIER DE MENINGEN VAN ONZE REIZIGERS.

Waaat? Ga jij nu naar de Baltische Landen, nu er oorlog is? Dat was de reactie die ik van mijn omgeving kreeg toen ik vertelde dat ik de, reeds 2 maal, uitgestelde reis naar het Balticum zou maken deze zomer….Ik zocht en smeekte bijna om een reisgezel maar, nee niemand was bereid en stilletjes verklaarden ze me allemaal voor gek! Maar wat een openbaring! De drie landen, zo verschillend en verscheiden, maar toch altijd in één adem vernoemd, straalden een rust en gemoedelijkheid uit die hier in West-Europa heel schaars is geworden … Het werd dan ook een fantastische afwisselende ontdekking! Litouwen, het meer landelijke broertje met een mooie natuur en eerlijk eten (what you see is what you get) stelde me dadelijk gerust. Hier zaten we mijlenver van oorlog en nog verder van Poetin. Vilnius heeft iets van een provinciestad, maar onderschat de Litouwers niet qua cultuur! Muziek wordt hoog in het vaandel gedragen en werd zelfs als wapen tegen de bezetter gebruikt. Een paar dagen een strandgevoel aan de Koerse Schoorwal bracht ontspanning maar duwde me ook met de neus op de geschiedenis. Letland, is dan weer totaal anders! In iedere hoofdstad werden we begeleid door een deskundige en enthousiaste gids in het Engels en zelfs in het Nederlands! Nooit vervelend of saai en heel leerrijk. Zo’n reis moet ook wat nieuws leren, maar geen schoolreis worden…Vanaf hier was de Jugendstil of Art Nouveau de rode draad door de tweede helft van de reis. Maar de “surplus” was zeker onze reisleidster Julia! Met haar roots in Riga en kennis van de taal en vooral een opleiding als architecte was zij DE persoon die randinformatie bij de gidsen kon geven en ons warm stookte met haar begeestering qua architectuur. Ze maakte dat we onze ogen ver opensperde voor al dat moois! Estland, heeft dan weer meer een Scandinavische toets! Het Gauja Nationaal Park was voor mij “nooit gezien”: die stilte, zo veel tinten groen, een verademing! En dan Riga: modern, hip, chique en een rijkdom aan art nouveau waar je van opkijkt…waarom het niet in de top 10 van de weekendbestemmingen staat, begrijp ik niet!? En dan nog een woordje over de Balten: nergens werd ik zo vriendelijk bediend in restaurant of shop en heb ik op de ganse reis heel lekker gegeten, soms eenvoudig, dan weer culinair, maar altijd eerlijke kost voor een democratische prijs! Wij, West-Europeanen weten zo weinig van de landen achter het vroegere ijzeren gordijn, ja Berlijn staat boven aan op de lijst, maar de andere bestemmingen geven ons de gelegenheid onze jongere broertjes in de Europese Gemeenschap een tikkeltje beter te begrijpen: DOEN mensen, het is de moeite!
Magda - juli 2022
Hierbij een korte impressie van onze reis naar de Baltische landen. De reis en het vervoer verliepen prima. We hadden een kleine bus voor een groep van 10 personen. Een prettige chauffeur en fijne medereizigers. We bezochten alle drie de staten waar veel prachtige steden met goed onderhouden, hele bijzondere gebouwen stonden, vooral met Russische architectuur. Heel veel aandacht is besteed aan het weer opbouwen van de oude steden. De hotels waren prima evenals het eten. De sfeer in de staten was ontspannen en je voelde je welkom. We hebben ook van de natuur genoten door te fietsen en te wandelen. Een zeer afwisselende reis die ik niet snel zal vergeten.
Loes - juli 2022
Fantastisch mooie, uitstekend geregelde reis door de Baltische landen gemaakt onder de zeer deskundige en warme begeleiding van Julia!
Lyda en Wim - juli 2022

Bekijk al onze overige review filmpjes op YouTube.

Scroll naar boven