• LENTE IN ARMENIË: NAAR DE ARK VAN NOAH     10 dagen

  REISPROGRAMMA

  Dag 1     Vlucht Amsterdam – Jerevan

  Avondvlucht Amsterdam – Jerevan. Na aankomst installeren we ons in het hotel om uit te rusten.

  Dag 2     Jerevan: gemoedelijke stad met rijk verleden

  De dag begint met een gezamenlijke brunch. Daarna krijgen we een uitgebreide rondrit door de hoofdstad o.l.v. onze lokale gids. We staan stil bij het Genocide Monument en lopen op het enorme Plein van de Republiek en komen bij de Nationale Opera. Aansluitend aan de rondleiding brengen we een bezoek aan één van de twee interessante musea: Museum van Geschiedenis van Armenië, of Sergej Paradzjanov Museum van de bekende Armeense filmmaker. De rest van de middag is naar keuze. Jerevan is een warme stad met een gemoedelijke en gastvrije sfeer. Zelf de stad verkennen, flaneren langs de boulevards, of op één van de vele terrasjes zitten is plezierig en ontspannend.

  Dag 3     Geghard: uitgehakt in de rots       

  Vandaag bezoeken we een uniek, uit de rotsen gehakte Geghard Kloostercomplex. Daarna rijden we naar Garni - de enige heidense kerk in Armenië, en maken in de buurt een spectaculaire wandeling (ca.1 uur) naar de “Symfonie van Steen”:  een unieke basaltsteenformatie. We lunchen bij een lokale familie die voor ons traditioneel Armeens brood lavasj bakt. Bij teugkomst in Jerevan optioneel bezoek aan de Armeense Brandyfabriek met brandy-proeverij. In de avond is een mogelijkheid om een muziekvoorstelling bij te wonen, denk aan opera/ballet/concert etc. We informeren u tijdig over het muziekaanbod.

  Dag 4     Armeense Kerk: waar is de Ark van Noah?

  In de ochtend brengen we een bezoek aan de de Etchmiadzin - het spirituele centrum van de Armeense Apostolische Kerk. In het museum van de Moederkathedraal vindt u het fragment van de Ark van Noah en andere bijzondere relicten. Onderweg bekijken we een bijzonder archeologisch monument: de ruïnes van de Zwartnots Kathedraal. We krijgen een kookworkshop voor bereiding van traditioneel Armeens tolma, met aansluitend een gezamenlijke lunch. Bij terugkomst in Jerevan optioneel bezoek aan kleurrijke markt met Armeense specialiteiten.

  Dag 5     Vertrek zuidwaarts: Ararat en haar verhaal 

  Vandaag vertrekken we van Jerevan zuidwaarts. Onderweg bezoeken we Khor Virap: het bedevaartsoord van Armenië met panoramisch uitzicht op de Ararat berg, die net over de Turkse grens ligt.. Na de gezamenlijke warme lunch rijden we verder en brengen bezoek aan het Noravank Klooster tussen de magnifieke rooskleurige rotsen. In de namiddag komen we aan in ons hotel in Goris. Gezamenlijk diner in het hotel.

  Dag 6     Tatev: het klooster boven de kloof

  Vanuit Goris maken we een dagtocht naar Tatev: het middeleeuwse wetenschappelijke centrum op de rand van een rivierkloof, te bereiken met de kabelbaan (11 km lang). We maken picknick op het terrein van het klooster. Vervolgens rijden we verder voor de natuurwandeling in het spectaculaire grotten dorpje Khndzoresk. In de avond komen we terug in ons hotel in Goris en hebben daar een gezamenlijk diner.

  Dag 7      Vertrek noordwaarts: via het bergmeer naar het Nationale Park

  We vertrekken naar het groene Noorden van Armenië. Onderweg brengen we bezoek aan Selim Caravanserai dat ook een deel van de Zijderoute uitmaakte. Na de lichte lunch onderweg stoppen we bij Noraduz met de unieke verzameling van unieke gedenktekens die alleen in Armenië te vinden zijn - kachkars. Verder ligt onze route langs het Sevan meer dat op ca.2000 meter hoogte tussen de bergen ligt. We stoppen op het Sevan Schiereiland en rusten uit aan het meer met kristalhelder water en schitterende uitzichten over de bergen. In de avond bereiken we het Dilijan Nationale Park  om te logeren in het kuurorde Dilijan. Gezamenlijk diner in het hotel.

  Dag 8      Haghpat en Sanahin: middeleeuwse centra van religie en wetenschap

  In de buurt van Dilijan maken we een natuurwandeling en bezoeken twee mooiste Armeense kloosters: Haghpat en Sanahin die in de 10e eeuw belangrijke centra waren van religie, cultuur en wetenschap. We hebben een lichet lunch onderweg en arriveren in de namiddag in het dorpje Hagpat en installeren daar in het hotel. Er is genoeg tijd om het dorpje te verkennen en in het hotel gezamenlijk te dineren.

  Dag 9     Terug naar Jerevan: op bezoek bij lokale Nomaden

  Vandaag rijden we weer terug naar de hoofdstad Jerevan. We rijden langs de Aragats berg en het stadje Spitak, en stoppen in een dorpje van Jezidi’s – Nomaden van Armenië. Na de lunch met een heerlijk broodje uit de lokale bakkerij rijden we verder en komen in de middag in Jerevan. In de avond is er een gezamenlijk afscheidsdiner een traditioneel Armeens restaurant.

  Dag 10   Vlucht Jerevan – Amsterdam

  In de vroege ochtend worden we naar de luchthaven gebracht. We vliegen terug naar Amsterdam.

 • Rondreis 10 dagen

  REIS-OP-MAAT IN OVERLEG MET U

  Prijs

  VRAAG EEN OFFERTE

  Inbegrepen:

  ✓ Retourvlucht Amsterdam – Jerevan (incl. toeslagen en ruimbagage)
  ✓ 9 overnachtingen in centraal gelegen hotels in Jerevan (5), Dilijan (2), Goris (2)
  ✓ Halfpension (8 ontbijten, 9 warme lunches/diners in bijzondere plekken) m.u.v. dag 10
  al in het programma opgenomen musea entrees
  in programma opgenomen kookworkshops
  inhoudelijke begeleiding: uitstekende lokale gids Laura
  vervoer met luxe minibus
  dagelijks fles water

  Niet inbegrepen:

  verzekeringen
  muziekvoorstellingen
  bezoek aan de Armeense Brandyfabriek € 10, -
  bijdrage Garantiefonds GGTO € 15, -

 •  

 • Heeft u interesse in deze reis? Wilt u deze reis boeken of heeft u andere vragen?  U kunt ons mailen of bellen.
  Wij nemen dan z.s.m. contact met u op!

  e-mail  : info@artnouveautravel.nl
  mobiel : 06-27483700

  JA, IK WIL MEER INFORMATIE OVER DEZE REIS