• GEORGIË EN ARMENIË: HARTELIJKE KAUKASUS     12 dagen

  MET VERRUKKELIJKE CUISINE (UITGEBREIDE WARME MAALTIJDEN INBEGREPEN)

  Hoe komt het dat Georgië en Armenië die zoveel te bieden hebben, nog niet zijn overspoeld door massatoerisme? Misschien komt het over een paar jaar wel. Maar nu nog niet! Daarom vinden we het geweldig om je nu kennis te laten maken met prachtige oude culturen en natuurwonderen. Deze reis is beslist geen outdoor travel, maar een afwisselend samengesteld programma voor mensen met belangstelling voor cultuur, natuur en onbekende Europese volkeren. Deze zijn nog zo verbijsterend authentiek en toch zo verrassend dichtbij.

  GEORGIË combineert prachtige bergen en valleien, halfwoestijn, en de Zwarte Zee . Je kunt reizen van de mysterieuze bergprovincies naar het land van wijn en poëzie. Wijn is een onlosmakelijk onderdeel van de Georgische cultuur en het dagelijks leven. Georgië is één van de oudste wijn producerende landen ter wereld. En natuurlijk zijn Georgiërs terecht trots op hun verrukkelijke keuken. Traditionele gerechten zijn vers en vol van kruiden en specerijen die hen een onvergetelijke smaak geven.  Iedere reisdag krijgen we een warme maaltijd aangeboden, in de middag of in de avond, afhankelijk van onze route en activiteiten. In Armenië en Georgië zijn alle maaltijden immers warm. Armeniërs bakken voor ons traditioneel lavasj en een Georgische wijnboer vertelt zijn verhaal en laat zijn productie proeven.

  ARMENIË - het land tussen Oost en West gelegen, dat voor meer dan 80 procent bedekt is door bergen, het machtige Kaukasus gebergte. Het is 's werelds eerste land dat het christendom heeft aangenomen als staatsgodsdienst. Armenië behoort tot één van de oudste civilisaties op aarde, een leeftijdgenoot van Assyrië en Babylon. De Armeniërs beschouwen zichzelf als directe afstammelingen van Noah. Bezoeken aan de oudste Christelijke bouwwerken horen bij het verkennen van Armenië, evenals bergen, kloven, bossen en meren.

  REISPROGRAMMA

  Dag 1     Avondvlucht Amsterdam – Tbilisi

  Na aankomst worden wij opgewacht door ons lokale gids en ons busje en naar het hotel gebracht. Wij nemen voldoende rust voordat we kennismaken met bruisend Tbilisi. Ons dagprogramma zal daarom de volgende dag laat in de ochtend beginnen.

  Dag 2   Tbilisi: gemoedelijke hoofdstad met vele gezichten

  We beginnen de dag met verkenning van de Georgische hoofdstad vanaf de Narikala Fortress. Daarna maken we kennis met Tbilisi en bezoeken het Beeld van Moeder Georgië, Metekhi Kerk, Synagoge, Sulpher Badhuizen en lopen door pittoreske straten  van de Oude Stad. Na de gezamenlijke lunch is er een vrije tijd naar keuze. De reisleiding geeft suggesties. In de avond is er een mogelijkheid om een muziekvoorstelling te bezoeken. Wij zoeken het uit voor u en zorgen voor de kaartjes.

  Dag 3      Kazbegi: letterlijke en figuurlijke hoogtepunt van Georgië

  Deze dag is geheel gewijd aan het hoge Kaukasus, dat Georgië zo bijzonder maakt. We verkennen één van de mooiste delen daarvan - de berg Kazbegi. Onderweg naartoe stoppen we nog bij het in UNESCO lijst opgenomen Ananuri Fort. Bij aankomst bij Kazbegi ruilen we ons busje voor een jeep en maken spectaculaire 4WD.  Rijdend en wandelend verkennen we de pracht van de Georgische natuur tussen de kracht en de stille poëzie van de bergen. In de avond dineren en overnachten we in het dorp Kazbezi.

  Dag 4     Borjomi: natuur, historie en mineraalwater

  Vandaag verlaten we Kazbegi en rijden richting het Georgische kuurorde Borjomi, bekend door de spectaculaire natuur en mineraalwaterbronnen. We rijden langs Gori, het geboorteplek van Josef Stalin. We stoppen er voor een bezoek van zijn beruchte museum. Vervolgens maken we een wandeling door de grottenstadje Uplestsikle. In de namiddag arriveren we in Borjomi.  We verkennen we het historische centrum met waterbronnen, proeven het mineraalwater en sluiten de dag met een gezamenlijk diner.

  Dag 5   Mtskheta: spiritueel centrum van Georgië

  Vanuit Borjomi vertrekken we weer richting Tbilisi en maken onderweg kennis met Mtskheta, ooit de eerste hoofdstad van Georgië. Daar We bezoeken de 11e-eeuwse Svetitskhoveli Moeder Kathedraal en de 6-eeuwse Jvari Klooster, allebei UNESCO sites.  We maken een wandeling door het stadje en nemen de tijd voor lokale producten en ambachten. Na de gezamenlijke lunch rijden we verder naar Tbilisi. De avond in de hoofdstad in vrij voor de stadsverkenning, een leuk terrasje of een muziekvoorstelling. We zoeken concerten voor u uit en zorgen voor de kaarten.

   Dag 6   Kakheti: “Town of Lovers” en legendarische wijnen

  Vanuit Tbilisi maken we en een dagtocht naar de provincie Kakheti, bekend door haar uitstellende wijnen die we uiteraard ook gaan proeven. We bezoeken eerst het stadje Signaki, ook de “Touwn of Lovers” genoemd. Daar krijgt u wat vrije tijd om te lunchen en van de zon te genieten op één van de gezellige terrassen. Georgiërs zijn mensen die graag buiten zitten en praatje me je maken. Wanneer het bij ons in oktober waait en regent, genieten ze nog volop van de zon en zachte warmte. Daarna verkennen we Kakheti verder en gaan bij een lokaal wijnfabriekje Georgische wijnen proeven (optioneel). Vervolgens rijden we naar de Bodby Klooster met de graaf van St. Nino, de apostel van Georgië. Mede dankzij haar is Georgië één van de oudste orthodoxe landen ter wereld geworden. In de avond komen we terug in Tbilisi en sluiten dit deel van de reis af met een Georgisch diner begeleid door volksmuziek. Georgiërs zijn bekend door hun bijzondere warmhartelijkheid, gastvrijheid en liefde voor tafelen en dat gaan we ook zeker ervaren!

  Dag 7     Op weg naar Armenië: via het groene Noorden naar de hoofdstad

  In de ochtend rijden we anderhalf uur naar de grens, en met een mooie route door het groene Noorden van Armenië starten we met verkennen van het nieuwe land. We bezoeken onderweg 13e-eeuwse fresco’s in de kerk van Akhtala. Vervolgens komen we bij één van de meest indrukwekkende Armeense kloosters  - Haghpat dat in de 10e eeuw belangrijke centra waren van religie, cultuur en wetenschap. We logeren in het hoog gelegen dorpje nabij het klooster en sluiten de dag af met een gezamenlijk diner.

  Dag 8     Dilijan Nationaal Park en het Sevan meer: natuur en Armeense ambachten

  We rijden verder naar het zuiden en komen in het knusse stadje Dilijan en maken een natuurwandeling in het Nationale Park. Tijdens de wandeling nemen we kijkje in het Haghartsin klooster dat pittoresk in het bos is gelegen. In Dilijan bezoeken we "de ambachtsleden-straat" en zien de mensen aan het werk in hun ateliers van houtbewerking, keramiek en textiel. Na de lunch vervolgen onze tocht zuidwaarts richting het bergmeer Sevan. We komen in ons hotel aan het water en genieten van een gezamenlijk diner en de spectaculaire uitzicht over de bergen. Vergeet niet in de ochtend uit het raam te kijken, het is betoverend!

  Dag 9     Zijderoute naar Ararat: hét symbool van Armenië  dat buiten Armenië ligt

  We rijden verder richting de hoofdstad door de Selimpas en de Karavanserai die ooit een deel van de Zijderoute uitmaakte. Daarna brengen we bezoek aan het Noravank Klooster tussen de magnifieke rooskleurige rotsen.  In de middag arriveren we  bij Khor Virap: het bedevaartsoord van Armenië met panoramisch uitzicht op de Ararat berg. Deze berg is het symbool van Armenië dat net over de Turkse grens ligt, afgescheiden van het vaderland door de dramatische geschiedenis van het land... In de avond komen we aan in Jerevan en installeren in ons hotel waar we drie nachten verblijven. We sluiten de dag af met een gezamenlijk diner in een Armeens restaurant.

  Dag 10     Jerevan: de hoofdstad met een warm hart

  Vandaag maken we kennis met de hoofdstad. We staan stil bij het Genocide Monument en lopen op het enorme Plein van de Republiek en komen bij de Nationale Opera. Wij bezoeken het Cascade Modern Art Centre en lopen door de Regeringsstraat met het Parlementsgebouw en de residentie van de president van Armenië. Aansluitend aan de rondleiding brengen we een bezoek aan de Vernissage - de volksmarkt van Armeense kunsten en ambachten. De middag is vrij voor een museumbezoek (Museum van Geschiedenis van Armenië, of Sergej Paradzjanov Museum van de bekende Armeense filmmaker), of een zonnig terras, of een kleurrijke muziekvoorstelling bij de fonteinen op het Republiekplein. In de avond is een mogelijkheid om een muziekvoorstelling bij te wonen, denk aan opera/ballet/concert etc. We informeren u tijdig over het muziekaanbod.

  Dag 11     Geghard: uitgehakt in de rots       

  Vandaag bezoeken we een uniek, uit de rotsen gehakte Geghard Kloostercomplex. Daarna rijden we naar Garni - de enige heidense kerk in Armenië, en maken in de buurt een spectaculaire wandeling (ca.1 uur) naar de “Symfonie van Steen”:  een unieke basaltsteen formatie. We lunchen bij een lokale familie die voor ons traditioneel Armeens brood lavasj bakt. Bij terugkomst in Jerevan is een optioneel bezoek mogelijk aan de Armeense Brandyfabriek met brandy -proeverij.  In de slotavond van deze reis gaan we gezamenlijk aan tafel voor het feestelijke diner om afscheid te nemen met de gastvrije Kaukasus.

  Dag 12   Vlucht Jerevan – Amsterdam

  In de vroege ochtend worden we naar de luchthaven gebracht. We vliegen naar Amsterdam met overstap.

 • Rondreis 12 dagen

  Informatie komt binnenkort.

  Inbegrepen:

  ✓ vluchten Amsterdam–Tbilisi en Jerevan-Amsterdam (incl. toeslagen en 20 kg ruimbagage)
  ✓ verblijf + ontbijt in centraal gelegen 3/4* hotels in  Tbilisi, Borjomi, Kazbegi, Dilijan, Hagpat, Jerevan
  ✓ uitgebreide warme maaltijden (6 warme lunches, 7 diners in bijzondere plekken) m.u.v. dag 12
  ✓ al in het programma opgenomen musea entrees
  ✓ in programma opgenomen kookworkshops
  ✓ deskundige Nederlandssprekende reisleiding én meereizende lokale gids
  ✓ vervoer met luxe minibus
  ✓ dagelijks fles water

  Niet inbegrepen:

  ✓ evt. verzekeringen
  ✓ evt. muziekvoorstellingen
  ✓ overige maaltijden en drankjes
  ✓ optioneel: bezoek aan de Armeense Brandyfabriek € 10, -
  ✓ bijdrage Garantiefonds GGTO € 7,50 - p.p.

  Minimum aantal deelnemers: 8, maximum aantal deelnemers: 16
  Mocht het minimum aantal personen niet gehaald worden, kan de reis toch plaatsvinden door verhoging van de reissom (afhankelijk aan het aantal met max. € 100,-).

  Extra: tijdens de reis is het mogelijk om diverse muziekvoorstellingen (opera/ballet/kamermuziek/orgel/jazz etc.) bij te wonen. De definitieve concertagenda wordt nader bekend gemaakt aan de deelnemers en toegangskaarten kunnen worden geregeld.

 •  

 • Heeft u interesse in deze reis? Wilt u deze reis boeken of heeft u andere vragen?  U kunt ons mailen of bellen.
  Wij nemen dan z.s.m. contact met u op!

  e-mail  : info@artnouveautravel.nl
  mobiel : 06-27483700

  JA, IK WIL MEER INFORMATIE OVER DEZE REIS