Art Nouveau Travel

 • GEORGIË EN ARMENIË: HARTELIJKE KAUKASUS     12 dagen

  MET VERRUKKELIJKE CUISINE (UITGEBREIDE WARME MAALTIJDEN INBEGREPEN)

  Hoe komt het dat Georgië en Armenië die zoveel te bieden hebben, nog niet zijn overspoeld door massatoerisme? Misschien komt het over een paar jaar wel. Maar nu nog niet! Daarom vinden we het geweldig om je nu kennis te laten maken met prachtige oude culturen en natuurwonderen. Deze reis is beslist geen outdoor travel, maar een afwisselend samengesteld programma voor mensen met belangstelling voor cultuur, natuur en onbekende Europese volkeren. Deze zijn nog zo verbijsterend authentiek en toch zo verrassend dichtbij.

  GEORGIË combineert prachtige bergen en valleien, halfwoestijn, en de Zwarte Zee . Je kunt reizen van de mysterieuze bergprovincies naar het land van wijn en poëzie. Wijn is een onlosmakelijk onderdeel van de Georgische cultuur en het dagelijks leven. Georgië is één van de oudste wijn producerende landen ter wereld. En natuurlijk zijn Georgiërs terecht trots op hun verrukkelijke keuken. Traditionele gerechten zijn vers en vol van kruiden en specerijen die hen een onvergetelijke smaak geven.  Iedere reisdag krijgen we een warme maaltijd aangeboden, in de middag of in de avond, afhankelijk van onze route en activiteiten. In Armenië en Georgië zijn alle maaltijden immers warm. Armeniërs bakken voor ons traditioneel lavasj en een Georgische wijnboer vertelt zijn verhaal en laat zijn productie proeven.

  ARMENIË – het land tussen Oost en West gelegen, dat voor meer dan 80 procent bedekt is door bergen, het machtige Kaukasus gebergte. Het is ’s werelds eerste land dat het christendom heeft aangenomen als staatsgodsdienst. Armenië behoort tot één van de oudste civilisaties op aarde, een leeftijdgenoot van Assyrië en Babylon. De Armeniërs beschouwen zichzelf als directe afstammelingen van Noah. Bezoeken aan de oudste Christelijke bouwwerken horen bij het verkennen van Armenië, evenals bergen, kloven, bossen en meren.

  REISPROGRAMMA

  Dag 1     Avondvlucht Amsterdam – Tbilisi

  Na aankomst worden wij opgewacht door ons lokale gids en ons busje en naar het hotel gebracht. Wij nemen voldoende rust voordat we kennismaken met bruisend Tbilisi. Ons dagprogramma zal daarom de volgende dag laat in de ochtend beginnen.

  Dag 2   Tbilisi: gemoedelijke hoofdstad met vele gezichten

  We beginnen de dag met verkenning van de Georgische hoofdstad vanaf de Narikala Fortress. Daarna maken we kennis met Tbilisi en bezoeken het Beeld van Moeder Georgië, Metekhi Kerk, Synagoge, Sulpher Badhuizen en lopen door pittoreske straten  van de Oude Stad. Na de gezamenlijke lunch is er een vrije tijd naar keuze. De reisleiding geeft suggesties. In de avond is er een mogelijkheid om een muziekvoorstelling te bezoeken. Wij zoeken het uit voor u en zorgen voor de kaartjes.

  Dag 3      Kazbegi: letterlijke en figuurlijke hoogtepunt van Georgië

  Deze dag is geheel gewijd aan het hoge Kaukasus, dat Georgië zo bijzonder maakt. We verkennen één van de mooiste delen daarvan – de berg Kazbegi. Onderweg maken we kennis met Mtskheta, ooit de eerste hoofdstad van Georgië. Daar We bezoeken de 11e-eeuwse Svetitskhoveli Moeder Kathedraal en de 6-eeuwse Jvari Klooster, allebei UNESCO sites. Verder stoppen we nog bij het in UNESCO lijst opgenomen Ananuri Fort. In de avond komen we in het dorp Stepantsminda en dineren in ons klein familiehotel.  

  Dag 4     Borjomi: natuur, historie en mineraalwater

  Deze ochtend ruilen we ons busje even voor een jeep en maken spectaculaire fourwheeldrive richting de Kazbegi berg. Rijdend en wandelend verkennen we de pracht van de Georgische natuur tussen de kracht en de stille poëzie van de bergen. Na afloop van deze excursie, dan weer in ons comfortabel busje, verlaten we Kazbegi en rijden richting het Georgische kuurorde Borjomi. Die staat bekend door de spectaculaire natuur en mineraalwaterbronnen. Onderweg bezoeken we een familie-wijnmakerij Lasha, waar we van een masterclass, een wijnproeverij en een heerlijke warme lunch kunnen genieten. In de namiddag arriveren we in Borjomi.  We verkennen we het historische centrum met waterbronnen, proeven het mineraalwater en genieten van de rust in dit 19e-eeuwse kuurorde.

  Dag 5   Uplestsikle: historische grottenstad onderweg naar de hoofdstad

  Vanuit Borjomi vertrekken we weer richting Tbilisi. Maar eerst bezoeken we Gori, het geboorteplek van Josef Stalin. Het hoogtepunt van de dag is een wandeling door de grottenstad Uplestsikle. Na de gezamenlijke lunch rijden we verder naar Tbilisi. De avond in de hoofdstad is vrij voor de stadsverkenning, een leuk terrasje of een muziekvoorstelling. We zoeken concerten voor u uit en zorgen voor de kaarten.

   Dag 6   Kakheti: “Town of Lovers” en legendarische wijnen

  Vanuit Tbilisi maken we en een dagtocht naar de provincie Kakheti, bekend door haar uitstekende wijnen die we uiteraard ook gaan proeven. We bezoeken eerst het stadje Signaki, ook de “Touwn of Lovers” genoemd. Vervolgens rijden we naar de Bodby Klooster met de graaf van St. Nino, de apostel van Georgië. Mede dankzij haar is Georgië één van de oudste orthodoxe landen ter wereld geworden. Georgiërs zijn bekend door hun bijzondere warmhartelijkheid, gastvrijheid en liefde voor tafelen en dat gaan we ook zeker ervaren! We sluiten het Georgische deel van de reis met een feestelijke lunch en de wijnproeverij in een lokale wijnboerderij. De avond in mooi bruisend Tbilisi is vrij.

  Dag 7     Op weg naar Armenië: via het groene Noorden naar de hoofdstad

  In de ochtend rijden we anderhalf uur naar de grens, en met een mooie route door het groene Noorden van Armenië starten we met verkennen van het nieuwe land. We bezoeken onderweg 13e-eeuwse fresco’s in de kerk van Akhtala. Vervolgens komen we bij één van de meest indrukwekkende Armeense kloosters  – Haghpat. In de 10e eeuw was een belangrijk centrum van religie, cultuur en wetenschap. Het is het eerste UNESCO-site in Armenië. We logeren in het hoog gelegen dorpje nabij het klooster en sluiten de dag af met een gezamenlijk diner.

  Dag 8     Dilijan Nationaal Park en het Sevan meer: natuur en ambachten

  We rijden verder naar het zuiden en komen in het knusse stadje Dilijan en maken een natuurwandeling in het Nationale Park. Tijdens de wandeling nemen we kijkje in het Haghartsin klooster dat pittoresk in het bos is gelegen. In Dilijan bezoeken we de ambachtsleden-straat en zien de mensen aan het werk in hun ateliers van houtbewerking, keramiek en textiel. Na de lunch vervolgen onze tocht zuidwaarts richting het bergmeer Sevan. We komen in ons hotel aan het meer en genieten van een gezamenlijk diner en het spectaculaire uitzicht over de bergen.

  Dag 9     Zijderoute naar Ararat: hét symbool van Armenië

  Vergeet niet in de ochtend naar het meer en de bergen te kijken, het is betoverend! We bezoeken het schiereiland aan het meer met het spectaculair gelegen Sevanavank Klooster. Daarna rijden we verder richting de hoofdstad door de Selimpas en de Karavanserai die ooit een deel van de Zijderoute uitmaakte. We lunchen gezamenlijk onderweg, en proeven de Areni wijnen erbij. Daarna brengen we bezoek aan het Noravank Klooster tussen de magnifieke rooskleurige rotsen.  In de middag arriveren we  bij Khor Virap: het bedevaartsoord van Armenië met panoramisch uitzicht op de Ararat berg. Deze berg is het symbool van Armenië dat net over de Turkse grens ligt, afgescheiden van het vaderland door de dramatische geschiedenis van het land… In de avond komen we aan in Jerevan en installeren in ons hotel waar we drie nachten verblijven.

   Dag 10     Jerevan: de hoofdstad met een warm hart

  Vandaag maken we kennis met de hoofdstad, ons busje brengt ons naar rond. We staan stil bij het Genocide Monument en lopen op het enorme Plein van de Republiek en komen bij de Nationale Opera. Wij bezoeken het Cascade Modern Art Centre en lopen door de Regeringsstraat met het Parlementsgebouw en de residentie van de president van Armenië. Aansluitend aan de rondleiding brengen we een bezoek aan de Vernissage – de volksmarkt van Armeense kunsten en ambachten. De middag is vrij voor een museumbezoek (Museum van Geschiedenis van Armenië, of Sergej Paradzjanov Museum van de bekende Armeense filmmaker), of een zonnig terras, of een kleurrijke muziekvoorstelling bij de fonteinen op het Republiekplein. In de avond gaan we gezamenlijk aan tafel voor een heerlijk Armeens diner met evt. muziek erbij.

  Dag 11     Geghard: uitgehakt in de rots       

  Vandaag bezoeken we een uniek, uit de rotsen gehakte Geghard Kloostercomplex. Daarna rijden we naar Garni – de enige heidense kerk in Armenië. Bij een lokale familie die voor ons traditioneel Armeens brood lavasj bakt, hebben we een feestelijke afscheidslunch ter afsluiting van onze reis naar de gastvrije Kaukasus. Daarna maken we een korte wandeling (ca. 1 uur) door de spectaculaire ravijn met vulkanische basaltgesteente die op een gigantisch orgel lijkt. Bij terugkomst in Jerevan is een optioneel bezoek mogelijk aan de Armeense Brandyfabriek met brandy -proeverij.  De avond is voor vrije besteding.

  Dag 12   Vlucht Jerevan – Amsterdam

  In de vroege ochtend worden we naar de luchthaven gebracht. We vliegen naar Amsterdam.

   

 • Rondreis 12 dagen

  Warme nazomer : 20 september t/m 1 oktober 2023

  Reissom: €2290,-. Toeslag 1pk €250,-.

  Inbegrepen:

  ✓ vluchten Amsterdam–Tbilisi en Jerevan-Amsterdam (incl. toeslagen en 20 kg ruimbagage)
  ✓ verblijf + ontbijt in centraal gelegen 3/4* hotels in  Tbilisi, Borjomi, Kazbegi, Dilijan, Hagpat, Jerevan
  ✓ uitgebreide warme maaltijden (6 warme lunches, 7 diners in bijzondere plekken) én wijnproeverijen, m.u.v. dagen 1 en 12
  ✓ al in het programma opgenomen musea entrees
  ✓ in programma opgenomen kookworkshops
  ✓ deskundige Nederlandssprekende reisleiding én meereizende lokale gids
  ✓ vervoer met luxe minibus
  ✓ dagelijks fles water

  Niet inbegrepen:

  ✓ evt. verzekeringen
  ✓ evt. muziekvoorstellingen
  ✓ overige maaltijden en drankjes
  ✓ optioneel: bezoek aan de Armeense Brandyfabriek € 10, –
  ✓ bijdrage Garantiefonds GGTO € 7,50 – p.p.

  Minimum aantal deelnemers: 8, maximum aantal deelnemers: 16
  Mocht het minimum aantal personen niet gehaald worden, kan de reis toch plaatsvinden door verhoging van de reissom (afhankelijk aan het aantal met max. € 100,-).

  Extra: tijdens de reis is het mogelijk om diverse muziekvoorstellingen (opera/ballet/kamermuziek/orgel/jazz etc.) bij te wonen. De definitieve concertagenda wordt nader bekend gemaakt aan de deelnemers en toegangskaarten kunnen worden geregeld.

 •  
 • Heeft u interesse in deze reis? Wilt u deze reis boeken of heeft u andere vragen?  U kunt ons mailen of bellen.
  Wij nemen dan z.s.m. contact met u op!

  e-mail  : info@artnouveautravel.nl
  mobiel : 06-27483700

  JA, IK WIL MEER INFORMATIE OVER DEZE REIS

Scroll naar boven