fbpx

 • MOSKOU, SINT-PETERSBURG EN DE GOUDEN RING:                                                                 TURBULENTE GESCHIEDENIS, PRACHT EN PRAAL   11 dagen

  LUXE CULTURELE REIS DOOR RUSSISCHE PARELS

  Reisprogramma

  Dag 1 Vlucht Amsterdam - Moskou

   Bij aankomst worden we opgewacht door onze Nederlandssprekende gids en ons busje. We rijden naar ons hotel in het stadscentrum. Onderweg hebben wij de eerste kennismaking met de wereldstad Moskou. We stoppen bij het Rode Plein met het visitekaartje van de stad – de Pokrovsky Kathedraal, en het Mausoleum van Lenin. Na het installeren in het hotel gaan we gezamenlijk dineren in een leuk Russisch restaurant in de buurt.

  Dag 2 Moskou en het Kremlin: het kloppende hart van Rusland

  De dag begint met een stadsrit door diverse delen van het centrum. We rijden wij door Moskou en maken een stop op Vorobjevy Gory voor een mooi uitzicht over de stad. Dan brengen wij een bezoek aan de Christus de Verlosser Kathedraal en het Novodevichy Klooster. Ook ziet u de zeven “Stalin- wolkenkrabbers” en hoort u hun verhaal. In de middag krijgt u de tijd voor de lunch, waarna uw bezoek aan het Kremlin staat gepland. Het is het historische centrum van Moskou, en de zetel van de regering van de Russische Federatie. Binnen de Kremlinmuren zijn prachtige kathedralen en musea met schatten van de Russische tsaren te bezoeken. Na afloop is er vrije tijd om de stad te verkennen. In de avond is er een mogelijkheid om een muziekvoorstelling te bezoeken. Denk aan ballet, opera, klassieke concerten etc. Wij zoeken de voorstellingen voor u uit en zorgen voor de toegangskaarten.

  Dag 3 Moskou: Tretjakov Galerie en de mooiste metro ter wereld

  We vertrekken per metro naar een prachtige verzameling van de Russische kunst – de Tretjakov Galerie. U wordt verrast door meesterwerken die in Nederland nog steeds onbekend zijn. Na afloop krijgt u de tijd om te lunchen. Vervolgens gaan wij de mooiste metro ter wereld verkennen. Het is een ondergronds paleis, met stations als illustratie van de Sovjet geschiedenis. We reizen langs imposante stations en komen na afloop in ons hotel. De rest van de middag is naar keuze.

  Als u wenst, kunnen wij in de avond een paar bijzondere dingen voor u organiseren. De eerste is een avondboottocht over de Moskva-rivier (van 20:30 tot 23:00). Voorafgaand aan dit uitstapje brengen wij een bezoek aan één van de “Stalin-wolkenkrabbers” met de Moskou-Diorama en een spectaculair uitzicht over de stad. Tijdens de rondvaart op een ruim en comfortabel schip kunt u dineren in een mooi restaurant aan boord. Het heeft een uitstekende menukaart van de Russische en de Europese cuisine. De tweede optie is een concert met Russische klassieke en volksmuziek. Het wordt gegeven door het Russische koor “Zlatoust” en vindt plaats in een bijzondere entourage – een kunstgalerie van Ilia Glazunov met Russische moderne kunst “in een klassiek jasje”. De galerie ligt in hartje centrum vlakbij de Moskou-rivier.

  Dag 4: Kennismaking met de Gouden Ring

  Vandaag nemen we afscheid van Moskou om kennis te maken met de Gouden Ring van Rusland, een reeks historische steden ten noordoosten van de hoofdstad. Daar voelt u echt het karakter van Rusland buiten de grote megapolissen. We starten met middeleeuws Soezdal die op de Wereldgoedlijst van Unesco staat.  Daar aangekomen, ontmoeten wij onze lokale gids die ons meeneemt naar het nabij gelegen dorp Kideksja, een authentieke plaats met rijke historie. Terug in Soezdal installeren wij in ons hotel. Dit is een complex van acht kleine gebouwen in de stijl van een 19e -eeuws landgoed. Wij kunnen gezamenlijk dineren in één van de lokale restaurants met traditionele Russische cuisine.

  Dag 5: Soezdal – stilte en middeleeuwse sfeer

  We starten de dag met de wandeling door Soezdal. Wij bezoeken het Kremlin, het Museum van Houten bouwkunst, de Kathedraal en twee kloosters, en luisteren naar het gezang van monniken en klokkenspel. We zoeken een restaurant voor u uit voor een gezamenlijke lunch. In de middag heeft u vrije tijd om te genieten van de ruimte en rust van de Russische provincie.

  Dag 6: Vladimir en Sergiev Posad - het “Russische Vaticaan”

  We verlaten Soezdal en rijden verder door de Gouden Ring. Onze volgende bestemmingen zijn het dorp Bogolubovo met een prachtig vrouwenklooster, en de stad Vladimir met de Gouden Poort. We maken uitgebreid kennis met de stad en lunchen daar voordat wij verder rijden. Onze eindbestemming voor vandaag is Sergiev Posad, ook wel eens het Vaticaan van Rusland genoemd. Het is de residentie van de patriarch van Moskou, het hoofd van de Russisch Orthodoxe Kerk. We installeren ons in het hotel op het terrein van de historische Troitse-Sergieva Lavra.

  Dag 7: Rusissche Matrjosjka en vertrek naar Sint-Petersburg

  De ochtend is toegewijd aan de wereldberoemde Russische Matrjosjka. We bezoeken een klein fabriekje waar de matrjosjka’s worden gemaakt, en krijgen een masterclass van de beschildering van dit houten poppetje. Daarna bezoeken we het hart van het “Russische Vaticaan” - het Troitse-Sergieva Lavra klooster en maken kennis met de residentie van de Russische patriarchen. Daarna rijden wij weer terug richting Moskou. Daar aangekomen, is er nog tijd voor de stad en voor een gezamenlijk diner. Laat in de avond brengt de bus ons naar het Leningradsky treinstation. Onze trein heet “De Rode Pijl”. Het is de beste nachtrein naar Sint-Petersburg, een trein met een geschiedenis vanaf 1931.

  Dag 8: Sint-Petersburg: de hoofdstad van het Russische imperium

  In de ochtend wordt u een uitgebreid warm ontbijt aangeboden. De treinconducteur is ook uw gastheer, zorgt voor een fijne treinreis, en brengt uw ontbijt, thee en koffie. Rond acht uur komt de trein aan in Sint-Petersburg. Bij het station worden wij opgehaald door ons busje. We maken kennis met de stad en brengen een bezoek aan de Petrus en Paulus Vesting. Na afloop van de stadsrit installeren we in ons hotel in het stadscentrum. De rest van de middag is vrij naar keuze. In de avond kunnen wij plaatsen reserveren in een restaurant voor een gezamenlijk diner.

  Dag 9: Sint-Petersburg: de wereldmeesters in de Hermitage

  In de ochtend vertrekken we richting het Paleis Plein, waar de beroemde Hermitage met het Winterpaleis zich bevindt. De gids leidt u rond in dit wereldmuseum. Aansluitend heeft u vrije tijd voor de lunch en een verdere verkenning van het museum en de stad. In de avond gaat u naar het ballet “het Zwanenmeer” van P.Tchaikovsky in het beroemde Mariinsky Theater. Aanvang 19:00. Vlakbij het theater bevinden zich een paar goede restaurants waar u vooraf kunt dineren.

  Dag 10: Peterhof - pracht en paal van het “Russisch Versailles”

  We verlaten even de stad voor een dagtocht naar de prachtige zomerresidentie van de Russische tsaren – Peterhof. Onze bus brengt ons heen en terug. Gelegen aan de Finse Golf, is “het Russisch Versailles”, met magnifieke fonteinen, niet te missen bij een bezoek aan Sint-Petersburg. We wandelen door het Grote Paleis en prachtige parken. Bij terugkomst in de stad heeft u wat vrije tijd voordat wij de dag afsluiten met een gezamenlijk afscheidsdiner. In de late avond is er een mogelijkheid om een nachtvaart te maken door de grachten van Sint-Petersburg. Het is een unieke kans om de spectaculaire openstelling van de bruggen over de Neva-rivier bij te wonen. Ze zijn in de zomer ’s nachts opengesteld om ruimte te geven aan de scheepvaart.

  Dag 11: Vlucht huiswaarts

  De ochtend is vrij om zelfstandig de stad te verkennen of een museum te bezoeken, zoals het Russisch Museum of het Fabergé Museum. Uw reisleider en uw gids helpt u graag om een keuze te maken. Als optie kunnen wij een boot voor u regelen voor een frisse ochtendtocht door de grachten. In de middag vertrekken wij naar de luchthaven Pulkovo. Wij vliegen naar Amsterdam.

   

   

   

   

 • 11 dagen

  Vertrekdatum komt binnenkort.

  Prijs

  € 2.090,- per persoon.

  Toeslag éénpersoonskamer € 280,-.

  Inclusief:

  ✓ retourvlucht Amsterdam - Moskou en Sint Petersburg – Amsterdam (incl. toeslagen en 20 kg ruimbagage)
  ✓ verblijf + ontbijt in luxe centraal gelegen 4* hotels: Moskou, Sint-Petersburg, Soezdal, Sergiev Posad
  ✓ historische nachttrein van Moskou naar Sint-Petersburg "Rode Pijl" (4 pers. coupé)
  ✓ musea: Kremlin, Novodevichy Klooster, Tretjakov Galerie, Petrus en Paulus Vesting, Hermitage
  ✓ entree Peterhof (Groot Paleis en parken), Troitce-Sergieva Lavra, kloosters Soezdal en Vladimir
  ✓ vervoer met luxe minibus

  ✓extra: fabrieksbezoek en workshop van het beschilderen van de Matroesjka
  ✓ muziekaanbod (opera/ballet/concert) én verzorging van toegangskaarten

  ✓ deskundige Nederlandssprekende reisleiding en lokale (musea)gidsen
  ✓ visumsupport Rusland (uitnodiging visum)

  Exclusief:

  ✓ visum Rusland
  ✓ evt. verzekeringen
  ✓ evt. muziekvoorstellingen
  ✓ overige maaltijden, drankjes en fooien
  ✓ evt. toeslag treinticket Moskou – St-Petersburg met 2 pers. coupé € 70, - p.p.
  ✓ bijdrage Garantiefonds GGTO € 15, - per boeking

  Minimum aantal deelnemers: 10, maximum aantal deelnemers: 16

  Extra: tijdens de reis is het mogelijk om diverse muziekvoorstellingen (opera/ballet/kamermuziek/orgel/jazz etc.) bij te wonen. De definitieve concertagenda wordt nader bekend gemaakt aan de deelnemers en toegangskaarten kunnen worden geregeld.

  • Verdieping in Rusland: rondreis door steden en platteland
  • Verblijf in kleinschalige boutique-hotels in de stadscentra
  • Nederlandssprekende reisleiding en lokale (musea)gidsen
  • Moskou oud en modern: het kloppende hart van Rusland
  • Sint Petersburg: het meesterwerk van de tsaar Peter de Grote
  • Peterhof: paleizen en parken van de Russische Versailles
  • De Gouden Ring: op voetsporen van échte Rusland buiten de steden
  • Suzdal en Vladimir: gouden koepels en stille platteland
  • Sergiev Posad: het “Vaticaan” van de Russisch-Orthodoxe Kerk
  • Op bezoek bij Russische Matroesjka: kijken en zelf beschilderen
  • Luxe historische slaaptrein "De Rode Pijl”
  • Hermitage en Tretjakov Galerie: grote meesters bekend en onbekend
  • Muziekvoorstellingen: opera / ballet / concert van het hoogste niveau
  • Klein reisgezelschap tot maximaal 16 deelnemers

   

 •  

   

 • Heeft u interesse in deze reis? Wilt u deze reis boeken of heeft u andere vragen?  U kunt ons mailen of bellen.
  Wij nemen dan z.s.m. contact met u op!

  e-mail  : info@artnouveautravel.nl
  mobiel : 06-27483700

  JA, IK WIL MEER INFORMATIE OVER DEZE REIS