Wie is Julia?

REISLEIDER

Dat ben ik - Julia Ergaeva. Geboren in Riga, opgegroeid in Moskou, twee decennia wonend in Nederland. Ik ben architect, en ik hou van reizen, verhalen, mensen, muziek en... Art Nouveau. Een door mij opgerichte reisorganisatie kon daarom ook niet anders heten dan ART NOUVEAU TRAVEL. Onder het motto: architectuur is muziek in steen.

De Sovjet-Unie was vroeger mijn land. Nu zijn dat vele landen: Estland, Letland, Litouwen, Rusland, Oekraïne, Armenië, Georgië, Oezbekistan... ieder een wereld apart en ieder een reisbestemming. Bestemmingen met een boeiende geschiedenis, levende cultuur en oneindige natuur van de landen die ooit allemaal één land waren. Maar er is meer. Er is genoeg in Oost Europa wat nog onontdekt is, zelfs door de reislustige Nederlander. Wij zijn constant op zoek naar nieuwe ervaringen. De wereld is niet klein als je maar goed kijkt!

Mijn passie voor reizen heb ik omgezet in het organiseren van reizen. En mijn belangstelling voor mensen in het begeleiden van reizigers. Ik neem u mee op reis om u ze laten zien, horen, ruiken en proeven van alles waar mijn landen rijk van zijn. Want al deze landen blijven mijn landen, met mijn moedertaal Russisch kan ik overal terecht, ik begrijp hun levenswijze en herken hun gewoontes, voel me thuis en zorg dat u zich daar ook thuis voelt. Een soort “kijkje in je tuin” zoals één van mijn reizigers het uitdrukte.

Jarenlang begeleid ik al reisgezelschappen, altijd op zoek naar de perfecte balans tussen inspanning, beleving en ontspanning. Daarom maken muziekvoorstellingen altijd deel uit van mijn reizen. Ook lekker eten is onmisbaar bij de kennismaking met een land. De reisbestemmingen komen echt tot leven, onder andere door mijn persoonlijke verhalen. U krijgt meer te zien en te horen dan in de reisgidsen geschreven staat. Onze reisgezelschappen zijn klein, en mensen delen vaak dezelfde belangstelling. Persoonlijke en betrokken reizen dus.

 

Wie reist ermee?

Iedereen die geïnteresseerd is in cultuur, geschiedenis, architectuur, muziek, mooie verhalen en ontdekkingsreizen in de breedste zin van het woord. Een rijk muzikaal aanbod hoort bij onze reizen evenals stadsverkenningen en natuurwandelingen. Denk daarbij vooral aan opera en ballet in imposante nationale theaters, maar ook aan een uitgebreid klassiek repertoire van orkesten, koren, orgels, jazz in de steden etc. U reist in een gezelschap van minimaal 10 tot maximaal 20 mensen.

 

Verblijf

U verblijft in 3 tot 4 sterren hotels die altijd in de stadscentra zijn gesitueerd, of op een bijzondere locatie zoals bijvoorbeeld een historisch villa op het prachtige schiereiland de Koerse Schoorwal in Litouwen. We streven ernaar dat onze hotels iets meer te bieden hebben dan alleen het verblijf – dat zijn vaak bijzondere plekken met eigen historie: voormalige kloosterhofjes of delen van de stadsmuren in de middeleeuwse steden zoals Riga of Tallinn; of authentieke boetiekhotels in Armenië.

 

Vervoer

Al onze reisbestemmingen bereiken we per vliegtuig. We proberen zowel mogelijk rechtstreeks te vliegen. Als het niet anders kan, wordt er gevlogen met een overstap. De vluchten worden zorgvuldig uitgezocht om een reis naar uw vakantiebestemming zo kort en overzichtelijk mogelijk te maken. Luchthavenbelastingen en toeslagen (onder voorbehoud) zijn inbegrepen in de reissom. Verder reist u met een luxe (mini)bus afhankelijk van de groepsgrootte.

 

ESTLANDLITOUWENTALLINN